Wie


Piet

 • Piet De Meulemeester

  Piet De Meulemeester

Ik ben in 1990 afgestudeerd als licentiaat vertaler Spaans-Engels-Nederlands aan de toenmalige PHVT in Gent (intussen verveld tot Master in het Vertalen van de UGent). Daarna heb ik er aan diezelfde PHVT nog een jaartje Postgraduaat in de Bedrijfskennis en -Communicatie bovenop gedaan.

Van 1991 tot 1995 was ik te vinden aan het HIBO, dat is opgegaan in de Artevelde Hogeschool. Daar verzorgde ik alle vertaalwerk voor de Dienst Buitenland en MARPE (Master of Arts en Relations Publiques Européennes), een samenwerkings- en uitwisselingsprogramma van een zestal Europese hogescholen en universiteiten.

Daarna heb ik me laten beëdigen en ben ik freelancevertaler en -ondertitelaar geworden. Pakweg twintig jaar ervaring, dus. Dat zijn niet alleen veel woorden, heel veel woorden, het betekent ook dat je mijn werk wellicht al hebt zien of horen voorbijkomen op tv (Canvas, Eén, Acht, VTM, Vitaya, Evenaar, documentaires van sociaal-artistieke makelij …) of hebt gelezen in je krant, in een nieuwsbrief of tijdens een museum- of festivalbezoek.

Behalve klare taal draag ik ook cultuur in al haar gedaantes een warm hart toe. En om mijn esthetische voetafdruk wat te verhogen, ben ik geregeld op pad in Spanje met mijn Yvonne Mostard, het zinnebeeld van nostalgie. Noem me gerust een iberiadicto en een sucker voor fraaie vormgeving, maar hey, de boog kan niet altijd gespannen staan, toch?

Contact


Ik sta je graag te woord.

 • Oudewee 68 – 9031 Gent (Drongen)

 • contact@piet-demeulemeester.be

 • 09 231 04 87 of 0477 52 22 15

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  © 2015 Piet De Meulemeester • © Artwork Mónica Villaroel Celsi • Site ontwerp VOORTBEELD.be